25.03.2024. 11:31
DIREKTORICA INSTITUTA ZA MJERITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE POSJETILA AGENCIJU ZA FORENZIČKA ISPITIVANJA I VJEŠTAČENJA
Direktorica Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Herecegovine Milica Ristović Krstić sa šeficom laboratorije za hemiju...

DIREKTORICA INSTITUTA ZA MJERITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE POSJETILA AGENCIJU ZA FORENZIČKA ISPITIVANJA I VJEŠTAČENJA

25.03.2024. 11:31

Direktorica Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Herecegovine Milica Ristović Krstić sa šeficom laboratorije za hemiju Instituta za mjeriteljstvo BiH Katarinom Hafner Vuk bila je u radnoj posjeti Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja gdje ih je ugostio direktor agencije Radiša Samardžija.

Tokom sastanka su razmijenjene informacije o nadležnostima dvije institucije, organizacijskim strukturama, rezultatima, kao i planovima za dalјi period. Povod za sastanak bila je saradnja u oblastima od obostranog interesa, a koji se najvećim dijelom tiče, hemijskog ispitivanja koje je zajedničko za obje institucije, kao i uslugama kalibracije mjernih uređaja koju Institut za mjeriteljstvo već izvjesno vrijeme pruža Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja. Razmjena iskustava i međusobno pružanje usluga u budućnosti će biti imperativ u saradnji dvije institucije.

Tokom posjete, direktorica i šefica laboratorije za hemiju obišle su laboratorije Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, te se detaljnije upoznale sa radom labotarije za hemijsko-toksikološka vještačenja i laboratorije za hemijsko-fizička vještačenja, njihovim sistemom kvaliteta, te planovima razvoja u budućnosti.